Obesitat, Diabetis

Vivim en una situació de pandèmia adiposa. El fetge gras, l’obesitat, la resistència a la insulina, la inflamació de baix grau i el sedentarisme estan interrelacionats i es potencien entre ells.

Quan el cos és incapaç de sostenir tanta activitat inflamatòria es progressa hacia la diabetis mellitus 2 i la hipertensió arterial, tots dos, factors de risc per a malaltia cardiovascular, primera causa de mort als països desenvolupats. A més, la diabetis és, per si mateixa, la primera causa de ceguesa al mon desenvolupat.

És necessari desterrar les típiques dietes de calaix i començar a seguir una dieta evolutiva i coherent amb les nostres necessitats a la vegada que respectem les hores d’ingesta i de dejuni.

Uns dels suplements més útils són la vitamina D, magnesi, zinc, omega-3, berberina. En funció de la persona i les seves circumstàncies, iniciarem un abordatge o un altre, cap serà igual, tots personalitzats. Això sí, sempre coherents amb el que necessitem com a éssers humans.

T’ha ressonat aquest missatge? Si és així, parlem sense compromís!!

Marina Vidal. Doctora de medicina integrativa, medicina natural i PNI a Lleida

MEDICINA NATURAL LLEIDA | NUTRICIÓ EVOLUTIVA LLEIDA | RECUPERACIÓ DE LA SALUT LLEIDA | PNI LLEIDA | PSICONEUROIMMUNOLOGIA LLEIDA | MEDICINA INTEGRATIVA LLEIDA

Disseny del logo: Gemma Rufino Gonzálvez

Hosting